2008. november 6., csütörtök

Fokhagymás garnélarák

Gambas al ajillo


Ez az első spanyol tapas, amit elkészítettem. Mindent el kell valahol kezdeni. A rákokat frissen vettem, így megtanultam, hogyan kell megpucolni őket. Először egy mozdulattal lecsavarjuk a fejét, aztán szépen sorban a lábait, majd a hátáról leszedegetjük a „héját”. Miután ez megvan, megnézzük, hogy van e benne a fejétől kiindulva, egy feketés színű csík, amit kimosunk belőle. Ezután hidegvízben mossuk meg, majd egy tálon hagyjuk kicsit száradni. Akinek még nem ment el a kedve, annak íme a hozzávalók:



  • 0,5 kg friss garnélarák (nem mindig könnyű beszerezni, ezért természetesen lehet mirelittel is készíteni, úgy persze a fent leírtak alól mentesülünk:))
  • 2 csili paprika (kicsi)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • (ízlés szerint tehetünk bele apróra vágott petrezselymet)
  • olívaolaj

Vékony, apró szeletekre vágjuk a fokhagymát és feldaraboljuk a csili paprikákat. Egy serpenyőben forró olajon dinszteljük a fokhagymát, amíg barnulni nem kezd, azután adjuk hozzá a rákokat és a csilit. Ízlés szerint sózzuk meg, azután még néhány percig főzzük. Amikor a rákok megsültek, kész.

Lehetőleg frissen, forrón tálaljuk. Kenyérrel, tésztával, krumplival, szinte bármilyen körettel remek étel. Mi tésztával ettük, de szerintem krumplival a legjobb.




Így néz ki frissen a garnélarák.



Hozzávalók és a kész étel.





2 megjegyzés:

ronyiszka 2008. november 7. 3:13  

ez a nyalcsorgato blogod...:P

manolai 2009. január 10. 17:58  

éste es mi favorito!

Erről a blogról:

Az első dolog, ami megtetszett Spanyolországban, az a tapas volt. Azonnal késztetést éreztem mindegyik kipróbálására és aztán az elkészítésére. Ezért írok erről. :)

Másik, másról:

  © Blogger template Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP