2008. november 12., szerda

Kis szendvicsek keménytojással

Pincho de huevo duro



Ezeket a szendvicseket nagyon egyszerű elkészíteni, és vendégvárónak ideálisak.

Hozzávalók:
  • szeletelt kenyér
  • jamon serrano sonka
  • füstölt lazac szeletek
  • tojás
  • garnélarák
  • majonéz
  • olíva olaj
A kenyérszeleteket forró olajon megpirítjuk, majd szalvétára tesszük száradni. A rákokat egy-két percig forrásban lévő sós vízben főzzük (nem kell tovább). Mielőtt megpucolnánk, tegyük hideg vízbe hűlni. A rákpucolásról olvashattok a "Fokhagymás garnélarák" című recept elején. Ezalatt főzzük meg a tojásokat sós vízben. A forrástól számítva 12 percig főzzük, majd tegyük hideg vízbe hülni, azután pedig hámozzuk meg.

Végül egy szelet kenyérre helyezzünk egy szelet sonkát, egy szelet lazacot valamint egy szelet keménytojást, tegyünk rá majonézt, és a tetejére a rákot.

0 megjegyzés:

Erről a blogról:

Az első dolog, ami megtetszett Spanyolországban, az a tapas volt. Azonnal késztetést éreztem mindegyik kipróbálására és aztán az elkészítésére. Ezért írok erről. :)

Másik, másról:

  © Blogger template Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP